doe goed .net

Vaccinaties en abortus

Vaccinaties, het inbrengen van een stof die het immuunsysteem traint om beter bestand te zijn tegen ziektes, en abortus, het doden van ongeboren kinderen, zijn twee onderwerpen die op het eerste gezicht weinig met elkaar te maken hebben. Wat is het verband tussen vaccinaties en abortus?

In de jaren zestig was ergens in Zweden een getrouwd echtpaar, en de vrouw was zwanger van een dochter. Zij vonden dat ze te veel kinderen hadden, en daarom wilden zij hun ongeboren kind doden. Een medewerker van een medische universiteit was ge´nteresseerd in hun dochter, en koos haar uit om gebruikt te worden voor de aanmaak van vaccinaties. Toen het kind drie maanden oud was, lieten zij haar aborteren. Direct na de abortus, werden er delen uit de longen gehaald van dit onschuldig kind. Deze gedeeltes van de longen werden vervolgens met spoed opgestuurd naar een laboratorium in de Verenigde Staten.

In die tijd was het Wistar Institute (een onderzoeksinstituut van de universiteit van Pennsylvania) al een aantal jaar bezig met celkweken op basis van delen die uit het lichaam van ongeboren baby's werden gehaald. Zij hadden al delen gebruikt uit het lichaam van 21 verschillende foetussen. Toen arriveerde het biologisch materiaal uit de longen van het geaborteerde Zweedse kind. Dit werd gebruikt voor het opzetten van celkweek nummer 38 van het Wistar Institute, afgekort WI-38. De celkweek werd vervolgens gebruikt voor de aanmaak van vaccinaties tegen rubella (rodehond), door hierin een verzwakt rubellavirus te kweken.[1]

Het Franse bedrijf Sanofi Pasteur is de producent van het vaccinatieproduct MMRVaxPr, dat bestemd is voor de ziektes bof, mazelen, en rodehond. Voor de vaccinaties tegen de ziektes bof en mazelen, maken zij gebruik van kippenembryo's. Voor de vaccinaties tegen rodehond, maken zij gebruik van de eerder beschreven WI-38 celkweek.[2] Het product MMRVaxPr is onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma van Nederland, voor de ziektes bof, mazelen en rodehond (afgekort BMR). De vaccinatie tegen BMR wordt (anno 2012) aan kinderen toegediend bij prik 1 wanneer zij 14 maanden oud zijn, en bij prik 2 wanneer zij 9 jaar oud zijn.[3] Deze vaccinatie is gebaseerd op abortus, het doden van een ongeboren mens. Dit is het verband tussen vaccinatie in Nederland en abortus.

Deze praktijk horen wij als mensen af te wijzen als slecht. Het bevorderen van onze gezondheid, hoewel dat belangrijk is, mag niet gedaan worden ten koste van iemand anders.

Verwijzingen

  1. Aborted Fetal Cell Line Vaccines And The Catholic Family, 2003/2005, Children of God for Life
    In dit document wordt de oorsprong en geschiedenis van de WI-38 celkweek beschreven.
  2. Bijsluiter M-M-RVAXPRO
    De bijsluiter vermeldt: "geproduceerd in WI-38 humane diplo´de longfibroblasten".
  3. Rijksvaccinatieprogramma, het vaccinatieschema

Gerelateerde onderwerpen

email Copyright status: Public Domain